Opis forum
Administrator
Jak zacząć. Najlepszym wyjściem jest budowa Kopalni rudy żelaza (KRŻ) na 1 poziom i rozwiniącie badania (Proste maszyny wydobywcze).
Kolejne etapami budowy są budowa pozostałych kopalni także ropy, zawsze zachowaj zapas energii często przeliczaj surowce (wydobycie surowców dawaj na max. bo czsami nie przelicza). Nie szpieguj lepszych graczy poniewarz najpierw musisz rozwinąć technologie (narazie szpiegowanie nic ci nie da).
Administrator
Tak ale na zerowym poziomie gildi szpiegów (potem centrum wywidowcze) nic ci nie da to "SZPIEGOWANIE" na razie tylko możesz co najwyżej zbierać surówe na kopalnie i rozwijać infrastrukture. I jedyny błąd gry to to że Camaro wymada 1 poziom Motoryzacji i 1 Majstra. Tylko fakt że sam Majser wymaga 2 poziom Motoryzacji oznacza że i tak trzeba mieć 2 poziom. I nie bujcie sie pisać o swojich bitwach nawet jak przegracie może to posłużyć do analizy przez innych graczy.
Ciekawą rzecz zauważyłem:
Mam w dwóch bazach kopalnie rudy żelaza na 13 poziomie i 3 poziom badań - maszyny(każdy poziom daję 5% wydobycia więcej).
W pierwszej mam wydobycie 2087/h, a w drugiej 1967/h, różnica jest.
W polimerach mam większe wydobycie na 13 poziomie niż na 14...
Zakładam ze każdy ma taki sam teren o takich samych możliwościach wydobywczych.
Myślę więc że chodzi o podnoszenie poziomu maszyn w odpowiednim momencie.
Pytanie tylko kiedy należy optymalnie inwestować w badania maszyn? Kto jest dobry w matematyce?
Bledne twierdzenie
Przy zakldaniu bazy losowane jest podstawowe wydobycie i ta wartosc jest zwiekszana z kazdym lvlem budynku ; ))
Dla przykladu ja cierpie na brak polimerow : -)
Zakladajac nowa baze zapamietaj gdzies podstawowe wydobycie, lub wydobycie na pierwszych lvlach fabryk, by miec porownanie z kazda nastepna zakladana baza ; ))
Pozdrawiam,
GOLAN.
Administrator
Sory że tu tak wtrące ale on ma chyba 2 konta (2 bazy). A wogóle to powinny byćjednostki robione przez ludzi. Jakie są podwozia co umieścisz w nadwoziu karabin czy komora transportowa karabin daje więszy atal komora więcej do transportowania a i pancerz powinien spowalniać jednostki. To by był zajebiste tylko by trzeba wszystkie jednostki usunąćalbo zamienniki dać. Powinny być też miasta admina w których by kupic przywoził towary i zamieniał je z graczami na inne.